För familjer och skolklasser

Skolor och daghem

Barn, elever och studerande vid åländska daghem och åländska skolor på samtliga stadier, besöker kostnadsfritt alla landskapets museer tillsammans med sina respektive pedagoger, assistenter eller grupp-handledare. Även visningen och det pedagogiska materialet är tills vidare gratis.

Rekommenderad gruppstorlek

Gruppstorleken rekommenderas vara maximalt 20 personer. Då antalet överstiger, meddela vid bokningen om möjlighet att få dela gruppen och få två guidningar samtidigt.

Bokning

Boka skolbesök genom vår e-post kastelholm@museum.ax

Skolmaterial 

Som bilaga på den här sidan hittar du en presentation du som lärare kan använda i i ditt klassrum inför ett besök i Kastelholms slott. Presentationen är baserad på den guidade tur vi använder för våra skolgrupper. Det finns också ett quiz som kan användas efter att klassen besökt Kastelholms slott. Materialet rekommenderas för skolklasser i årskurs 4-6. 

Kastelholms slott är en favorit bland barnen.

Vill du prova på vår skattjakt? Hitta ledtrådarna i skattkistorna som tar dig fram i slottet från en skattkista till nästa! Läs vad som berättas i kistan och lär dig mer om slottets historia. 

I slottet finns dessutom kläder, ringbrynjor och hjälmar som besökare i alla åldrar kan prova.

På slutet av rundan kan hela familjen roa sig med att prova slottskläder och huvudbonader i vår nya barnhörna. Kanske testa en äkta ringbrynja eller hjälm, eller klä ut dig till prinsessa för en stund.