Kulturnatten

Två skådespelare i rollerna Mamma Mu och Kråkan

Årets Kulturnatt arrangeras den 12 augusti och i år startar vi festligheterna på vår utomhusscen med föreställningen Mamma Mu och Kråkan av Barnens Estrad kl. 18.

Inne i museet blir det bland annat ansiktsmålning, pyssel och vår populära tävling En ska bort.

Hela kvällens program:

Inne i museet:

18.00-21.00 Pyssel för barn i filmsalen
18.00-21.00 Ansiktsmålning
18.00-20.30 Barnaktivitet: Bekanta dig med stenåldern!
18.00-23.00 En ska bort, tävling
18.00-23.00 Utställningarna IN YOUR FACE och MINNEN OCH NOSTALGI är öppna
21.30- ca. 22.30 Johan Karrento berättar om och visar filmen Unga röster om Ålands självstyrelse

Ungas röster om Ålands självstyrelse

Utanför museet

18.00-21.00 Ålands litteraturförening
18.00-22.00 Konstloppis med Ålands konstförening OBS! Kontant betalning.
18.00-23.00 Försäljning av Bamses Churros & Ice Cream
18.00 -         Försäljning av bakverk med Natalya Budisskaya, så långt lagret räcker. OBS! Kontant betalning.

Ute på scenen
18.00 Mamma Mu och Kråkan – KoZoo med Teater Barnens estrad
19.00 Bollywood dans med Sarah Zachariah och modern dans med Parva Pirzadeh
20.00 DJ Kari Toffee 
21.00 Durak, åländsk hiphop artist 
22.00 Storm Dunder, svensk scenkonstnär 

 

 

 

MER INFO OM ARTISTERNA:

Skådespelare som mamma Mu och Kråkan

Mamma Mu och Kråkan – KoZoo med Teater Barnens estrad

Den roliga, interaktiva och musikaliska pjäsen ”Mamma Mu och Kråkan – KoZoo” om de härliga vännerna Mamma Mu och Kråkan spelas denna sommar.
Det är ett mycket barnvänligt och trevligt evenemang som riktar sig till hela familjen.
Kråkan tar hjärtligt emot publiken och när alla kommit börjar den roliga föreställningen och då dyker också Mamma Mu upp.

 

Sarah Zachariah

 Sarah Zachariah

 

 

Parva Pirzadeh

Parva Pirzadeh

Parva Pirzadeh är född och uppvuxen på Åland och har rötter som sträcker sig hela vägen till Iran. Med två självklara kulturer i ryggsäcken fortsatte hon upptäcka världen genom dansen och musiken som lockat hennes kropp till rörelse i över 20 års tid. Hon har bland annat medverkat i Queen musikalen "We Will Rock You" som spelades i Stockholm och Oslo. Hon har även samarbetat flitigt som dansare och koreograf med Ålands Projektkör i produktioner som "A Tribute To Queen", "En värld full av liv" och "Syrakusas öga". Ett annat uppdrag som landade i hennes knä var som dansare med "Alvin Ailey American Dance Theater" i Köpenhamn. 

Idag är hennes största scen ute på youtube där hennes dansverk har sitt hem.
 
Parva har alltid haft lätt för att improvisera dans och idag är det en av hennes starkaste språk förutom det talade Svenska, Persiska och Engelska. Hennes improvisationsförmåga har lett till många koreograferade verk som både framförts i den Åländska myllan men också ute i Norden.

 

 

DJ Kari Toffee

DJ Kari Toffee 

Dj Kari Toffee från finska konst- och kulturkollektivet CREAT tar med er på en musikalisk genre överskridande gränser. Stig upp för dans eller luta dig tillbaka och njut av noggrant utvalda vinylskivor. 

 

 

 

Durak

Durak

 

 

Storm Dunder

 Storm Dunder 

(Foto Kirsti Urpa)

Storm Dunder är en icke-binär musikproducent, scenkonstnär, låtskrivare och poet som skapar konst som förkroppsligar det hen spenderat sitt liv med att fly från. Hen bygger tillfälliga verkligheter, syr kroppar åt det mest abstrakta, och använder sin konst för att kanalisera de mest fria, ömtåliga, brutala, vackra, och groteska delarna av hens inre liv.
I ett försök att bearbeta sin barndom, skapade Storm en karaktär som tilläts älta det förflutna när hen behövde gå vidare. 

 

Hens soloföreställning ”The Clown on the Fifth Floor” arbetar sig igenom hens tumultartade relation till verkligheten. Föreställningen hade premiär på Stockholm Fringe Festival 2019 där den tilldelades priset “Nordic Fringe Network Award” och har under nästkommande två år tilldelats ett flertal priser, bland de Reykjavik Fringe Festivalens Grand Prix år 2020. Storm släppte 2021 ett själv-producerat album med musiken från föreställningen.